Nic prostszego! Chwycić przepis na brownie, składniki i zastosować się do wskazówek.
A wszystko to wychodzi człowiekowi najlepiej zawsze wtedy, kiedy musi się uczyć do egzaminu z socjolingwistyki :).
Urodziny mojego współlokatora były tak naprawdę tylko pretekstem... :P.
Baaardzo mi brakowało "paprania się" w kuchni i pstrykania fotek, siedząc na biurku i usiłując "złapać" dobre światło.
A teraz
...
do nauki!
__________________________________
Ingrediencje:
115g masła
90g ciemnej czkolady (dodałam pół na pół z mleczną)
2/3 szklanki cukru
2/3 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki kakao
1/4 łyżeczki soli
2 jajka
Masło i czekoladę roztopić w garnku do uzyskania jednolitej masy (uważać, żeby się nie przypaliło, najlepiej po prostu mieszać ciągle).
Zdjąć z palnika, ostudzić lekko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, bądź zmiksować. Ja nie mam tutaj miksera, więc dodawałam po trochu dokładnie mieszając.
Masę przelać do małej formy (zalecana 20x20cm).
Piec w 160 stopniach przez 30/35 minut.
*Inspiracja: Moje Wypieki
Zdjąć z palnika, ostudzić lekko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, bądź zmiksować. Ja nie mam tutaj miksera, więc dodawałam po trochu dokładnie mieszając.
Masę przelać do małej formy (zalecana 20x20cm).
Piec w 160 stopniach przez 30/35 minut.
*Inspiracja: Moje Wypieki
Muszę w końcu wypróbować to brownie! Nie wiem, czy nie będzie dla mnie zbyt czekoladowe. Przekonamy się :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
Jak dla mnie, obłędnie czekoladowe. Może faktycznie za bardzo ale i tak niebezpieczne i uzależniające.
UsuńZa to dla mojego współlokatora idealne ... w ciągu chwili pochłonął połowę... Nie wiem, jakim cudem to przeżył :D. Chyba po prostu jest Czekoladożercą. Zrobiłam je z myślą o nim, biorąc pod uwagę ten właśnie czekoladowy czynnik.
Dla siebie samej chyba bym się nie odważyła...
Ale mi narobilas smaka na cos czekoladowego :) Fajny przepis :) Mysle, ze nawet moimi dwoma lewymi lapkami bym go zrobila :) mmmmmm....
OdpowiedzUsuńJasne, że tak! Jest super łatwe.
Usuń