niedziela, 24 marca 2013

Muffiny z kolorowymi piegami
Las magdalenas con pecas de colores



Kolejna niedziela pełna śmiechów chichów i dwuznacznych wypowiedzi. Tym razem kuchnię polską sponsorowały pierogi z mięsem i pierogi z kaszą gryczaną i grzybami :). Podobno smakowały. A na „ulotną pamiątkę” z wizyty w naszym mieszkaniu muffiny z kolorowymi piegami.
Dziękuję Moim Ekstremeńczykom za piękny prezent.
____________________________

Otro domingo lleno de risas y dobles sentidos. Esta vez la cocina polaca ha sido representada por los pierogi con carne y los pierogi con grano sarraceno y setas :). Les han gustado, según lo que me han dicho. Y como recuerdo de la visita en nuestro piso – las magdalenas de pecas de colores.
Gracias a Mis Extremeños por este regalo tan bonito que me han hecho

_____________________

Ingrediencje:

jogurt naturalny (63g)
30g cukru
75g mąki pszennej
1 jajko
1/4 łyżeczki sody
szczypta soli
25g masła
1/2 długiej kolorowej żelki owocowej

Czary:

Składniki suche wymieszać. Dodać kolorową żelkę pokrojoną w malutkie kawałeczki. Wymieszać mokre składniki. Wlać do suchych i zmieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami (3/4 wysokości). Ozdobić z wierzchu pokrojoną w plasterki żelką. Piec 22 minuty w 180 stopniach.

3 komentarze:

  1. Gracias a ti. Por la comida y por tu compañía.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ładnie wyglądają na zdjęciu, pomimo tego, że wymagające w wykonaniu nie są ;)))

    OdpowiedzUsuń