i podjadam pyszne ciastka z koprem włoskim.
_______________________
2 kopiaste łyżki miodu
1 kopiasta łyżka masła
10g otrębów pszennych
90g mąki pszennej białej
100g mąki pszennej integralnej
8g cukru wanilinowego + odrobina do posypania ciastek
1 łyżeczka sody
1 jajko
szczypta soli
4 torebki herbaty Green Tea Opuncia
Masło rozpuścić z miodem, wymieszać, wystudzić. Następnie dodać jajko, wymieszać. Wlać mieszankę do połączonych wcześniej suchych składników (mąki, cukru wanilinowego, herbatki Green Tea Opuncia, sody i soli). Zarobić ciasto. Rozwałkować je na wysokość 3-5 mm. Wykrawać duże ciastka ze szklanki lub zatyczki od słoika z kawą. Każde ciastko posypać cukrem wanilinowym. Piec w 180C ok 10 minut (uwaga! czas pieczenia zależy od piekarnika).
Una pregunta difícil, ¿qué te gusta más, aprender idiomas o "facer" hechicerías en la cocina?
OdpowiedzUsuńEs como si me preguntaras sobre el qué animal me gusta más: un perro o un gato :P. Me gustan las ambas cosas de igual manera.
Usuń