Es divertido y conmovedor a la vez, ver a tu hombre esconderse con el ordenador y buscando recetas para luego estar en la micrococina moviéndose con nerviosismo a la hora de preparar el primer pastel en su vida :).
El pan de plátano hecho con amor ha abierto el día másviejo del año.
Dziękuję:):*
¡Próspero Año 2014 para todos!
Koniec tego roku jest leniwy, ale i słodszy i bardziej szczęśliwy, niż kiedykolwiek.
Zabawnie i poruszająco jest podglądać swojego mężczyznę ukrywającego się z komputerem podczas poszukiwania przepisu, by następnie kręcić się nerwowo po mikrokuchni w momencie przygotowywania pierwszego w życiu ciasta.
Bananowy chlebek z orzechami rozpoczął najstarszy dzień w roku.
Dziękuję :):*
Życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku 2014!
____________________________
240g de harina de trigo
100g de azúcar
1/2 cucharita de bicarbonato
1/2 cucharita de sal fina
70g nueces cortados a trozos
3 plátanos maduros
2 huevos grandes, batidos
85g mantequilla derretida
5ml (1 cucharita) de esencia de vainilla
60g de yogur natural
En un bol tamizar la harina, azúcar, sal, y bicarbonato. Añadir nueces, mezclar. En otro bol machaca los plátanos usando una cuchara grande. No hagas una papilla total, tienen que quedar unos trozos. A los plátanos añadir los dos huevos batidos, la mantequilla, la vainilla, y el yogur.
Posteriormente añadir los ingredientes húmedos a los secos y mezclar lo justo hasta que ambas mezclas queden integradas(sin batir).
Verter la masa en un molde de bizcocho cubierto en mantequilla y pan molido. La horneamos durante 45-50 minutos a 180ºC.
Ingrediencje:
240g mąki pszennej
100g cukru
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki drobnej soli
70g nueces
3 dojrzałe banany
2 rozkłócone jajka
85g masła
1 łyżeczka aromatu waniliowego
60g jogurtu naturalnego
Czary:
Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, solą i sodą. Dodać orzechy i wymieszać. Banany rozgnieść niedbale przy użyciu dużej łyżki, tak aby zostały małe kawałki. Następnie dodać do bananów rozkłócone jajka, masło, ekstrakt waniliowy i jogurt.
Później wymieszać składniki mokre z suchymi, aż do ich połączenia (bez ubijania).
Masę wlać do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w 180ºC przez ok 45-50 min.
Posteriormente añadir los ingredientes húmedos a los secos y mezclar lo justo hasta que ambas mezclas queden integradas(sin batir).
Verter la masa en un molde de bizcocho cubierto en mantequilla y pan molido. La horneamos durante 45-50 minutos a 180ºC.
240g mąki pszennej
100g cukru
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki drobnej soli
70g nueces
3 dojrzałe banany
2 rozkłócone jajka
85g masła
1 łyżeczka aromatu waniliowego
60g jogurtu naturalnego
Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, solą i sodą. Dodać orzechy i wymieszać. Banany rozgnieść niedbale przy użyciu dużej łyżki, tak aby zostały małe kawałki. Następnie dodać do bananów rozkłócone jajka, masło, ekstrakt waniliowy i jogurt.
Później wymieszać składniki mokre z suchymi, aż do ich połączenia (bez ubijania).
Masę wlać do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w 180ºC przez ok 45-50 min.
Difruta de tu pastel, te lo mereces!! Que alguna vez también tienes que disfrutar tú de las cosas que hacen otros y no solo cocinar para los demás!
OdpowiedzUsuńMuchos besos!!
:)
UsuńNajlepsze życzenia noworoczne :)
OdpowiedzUsuńZdolnego masz mężczyznę :)
Dziękuję i wzajemnie. Owszem, to najzdolniejszy mężczyzna jakiego znam :)
UsuńCzy Miguelowy chlebek bananowy też wyszedł taki "mięsisty", czy po prostu ja nie umiem go upiec ^^?
OdpowiedzUsuńCiasto Miguela było idealnie puszyste jak na ciasto z bananem :). Wyszło idealne i pomyśleć, że to jego pierwsze ciasto.
Usuń