Przepis znalazłam na Jadłonomii - zapewne nie jest Wam obcy - jednak, jak zwykle musiałam coś zmienić... Zrobiłam z połowy przepisu, tak na wszelki wypadek.
________________________
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/3 szklanki migdałów
1/4 szklanki suszonych moreli
1/2 łyżeczki nasionek chía (opcjonalnie ja je przemyciłam, bo pudding chía mi nie podchodzi)
1 łyżka wody
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego na białym rumie (koniecznie na białym rumie)
1/2 łyżeczki cynamonu
Migdały posiekać. Wrzucić migdały i kokos do blendera z ostrzem "S" i zmiksować na mąkę. Dodać pokrojone morele, wodę, ekstrakt waniliowy i cynamon. Zmiksować na najwyższych obrotach do uzyskania kleistej masy. Nabierać łyżeczką i kulać pralinki (u mnie maleńkie) i do lodówy :)! Ponoć można przechowywać do dwóch tygodni. Na następny dzień twardnieją, chociaż mnie chyba najbardziej smakują na świeżo - nie omieszkałam podjeść tuż po przygotowaniu.
Tengo que reconocer que tienen una pinta muy buena.. pero claro, leer eso de kokosowe me hace no mostrarme demasiado entusiasmado por comer esas bolitas.. jajaja. Pero bueno, no puedo negar que acabaría probándolas porque me conozco. Un beso
OdpowiedzUsuńBueno, pero lo de kokosowe no se siente tanto :D entonces, a lo mejor....
Usuńpralinki bez wyrzutów sumienia? jestem bardzo na tak! wyglądają mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Ja tam jednak jakieś wyrzuty mam, ale mniejsze, niż wtedy, jak bym miała się opychać pralinkami na bazie ciężkiej śmietany :).
UsuńIDEALNE- ZDROWE I SŁODKIE!
OdpowiedzUsuń:) "superfood", heheh :D
UsuńFajne połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuń:). Dzięki! Polecam 3 minuty i gotowe! (no dobra... może trochę to kulkowanie dłużej później trwa :D)
Usuńoff-white
OdpowiedzUsuńyeezy shoes
hermes bags
off white outlet
hermes outlet online
ggdb sneakers
off white clothing