Podczas jego przygotowania zorientowałam się, że nie miałam nic na deser.
Przejrzałam w myślach wszystkie szafki i lodówkę i przypomniało mi się, że mam jeszcze zamyszkowany budyń czereśniowy czy wiśniowy, wszystko jedno no i czereśniową frużelinę w lodówce!
Idealny duet.
- Mleko?
- Też było.
Kilka banalnych czynności zapamiętanych jeszcze z dzieciństwa i szybki deser gotowy. Może nie ma w tym wszystkim nic odkrywczego, ale czy zawsze musi być? Najważniejsza jest umiejętność cieszenia się z małych rzeczy.
A budyń, choć w Polsce jest doskonale wszystkim znany, dla mojej koleżanki okazał się być czymś nigdy wcześniej nie próbowanym.
Podobno smakowało :).
____________________________
budyń wiśniowy lub czereśniowy
frużelina z wiśni lub czereśni z całymi owocami
mleko
Budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (chociaż ja polecam dodać mniej mleka, wtedy nie będzie taki rzadki). Gotowy budyń nakładamy do szklanych pojemniczków do 3/4 wysokości. Zostawiamy część budyniu. Odstawiamy do przestygnięcia. Nakładamy cienką warstwę frużeliny, którą przykrywamy następnie kolejną warstwą budyniu.
42 yr old Project Manager Leland McGeever, hailing from Noelville enjoys watching movies like Euphoria (Eyforiya) and Flying. Took a trip to Town Hall and Roland on the Marketplace of Bremen and drives a Alfa Romeo 8C 2300 Castagna Drop Head Coupe. mozesz sprobowac tez z
OdpowiedzUsuń