niedziela, 24 marca 2013

Ciasto do góry ananasem
Pastel: Piña ¨patas¨ arriba



Wypatrzyłam to ciasto już dawno. Krąży sobie po sieci, kusząc bezczelnie swoim wyglądem stworzonym dzięki kilku prostym kuchennym zabiegom. Postanowiłam wykorzystać wymówkę niedzielnego obiadu z cyklu: promowanie polskiej kuchni :) i przygotować je na deser :). Dobre jeszcze lekko ciepłe (tak mi jakoś zeszło dzisiaj dłuuużej w łóżku...).
Dziękuję za Wasze słodkie towarzystwo.
________________________

Encontré esta receta ya hace tiempo. Ha estado circulando por la red tentando con sus pintas creadas gracias a unas pocas y fáciles acciones culinarias. He decidido aprovechar la excusa de otra comida de domingo del ciclo: promoción de la comida polaca y prepararlo de postre. Rico, todavía un poco caliente (he pasado demasiado tiempo en la cama hoy …).
Gracias por vuestra dulce compañía.



_________________________

Przepis zaczerpnęłam z Kwestii Smaku. Zredukowałam jedynie ilość cukru, dodając 1/4 szklanki, mieszając 50:50 cukier wanilinowy z cukrem białym.

170g masła
1 puszka ananasa
wiśnie w syropie
4 jajka
200g mąki pszennej (np. tortowej)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki: cukru + cukru wanilinowego

3 komentarze:

  1. dlaczego nie wklejasz przepisu? To nic, że jest skądś zaczerpnięty...chyba... ;>

    OdpowiedzUsuń
  2. Link jest w nazwie strony z której pochodzi. Nie mialam czasu go zredagowac, nie chce bezczelnie kopiowac....

    OdpowiedzUsuń
  3. a faktycznie, nie dopatrzyłam ;)) dzięki za odp ;)

    OdpowiedzUsuń