wtorek, 25 listopada 2014

Rogaliki dyniowe

Pamiętacie Wieniec dyniowy? Wczoraj w nocy po raz pierwszy zawinęłam rogaliki z tego samego ciasta. Podczas rolowania pomarańczowych pyszności niemiałam pojęcia, jak to zrobić. Każdy wyszedł z innej parafii, ale za to tak samo znaczny. Jedne po prostu z cynamonem, a inne z obłędnym dżemem z brzoskwini i wanilii. Wszystkie z cukrową posypką.


Polecam!




UWAGA: Rogaliki są mniejsze od wieńca. Polecam piec krócej.

8 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję! I bardzo łatwe w przygotowaniu! Smaczne! Polecam :).

      Usuń
  2. Que maravilla!! no sabes cuanto quiero comerlos!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Me alegro mucho, Miguelito :). Pues, adelante!

      Usuń
  3. Mmm, z pewnością smakowały wybornie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z nadzieniem orzechowym lub malinowym jeszcze lepsze! :)

      Usuń
  4. Świetnie wyglądają i pewnie tak samo smakuję. A ten kubek, ach :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To dzięki dyni, znowu! :) Uwielbiam je. To ciasto, którego użyłam także do wieńca drożdżowego jest świetne! Wczoraj zrobiłam kolejne - z nadzieniem orzechowym skropionym ekstraktem z wanilii - niebo w gębie! A ten kubek... za 2 zł kupiony... na pchlim targu <3!

      Usuń